lauantai 8. huhtikuuta 2017

Kokkola CityRun 2017: part 3

Heipä hei taas!

Koska olen liian innostunut ja vauhdissa, ajattelin esitellä teille Kokkola CityRunia vielä vähän lisää! Kyse on omasta lempparitapahtumastani, siitä ihan aidosta ensimmäisestä juoksutapahtumasta, johon osallistuin, joten tämä lempilapsi ansaitsee vähän taustojen kartoittamista.

Seuraa tietoisku:

On vuosi 2017 (oho!) ja 11. kerta kun KCR starttaa. 2007 oli tapahtuman järjestäjän Keplin 10-vuotisjuhlat, ja tämän tyyppistä tapahtumaa oli toivottu. Osallistumisia odotettiin noin 500: tuloksena oli 1866 osallistujan virta! Kuten Keplin omassa esittelyssäkin todetaan, juoksu on koko ajan lisännyt suosiota, mikä näkyy vuosi vuodelta lisääntyvässä ajanotollisten osallistujien määrissä. Ja ylipäätään osallistujien, ensimmäisen vuoden vajaasta paristatuhannesta määrä on noussut n. 2500, ehkä hiukan yli: se on komea massa, joka lähtee liikkeelle kapealla kadulla yhtenä rupeamana (miinus tietysti puolikkaan juoksijat, jotka aloittavat juoksunsa noin tuntia ennen lyhyemmän matkan kulkijoita). Huippuvuotenaan kisa houkutti yli 3000 osallistujaa.

Lähtijöissä on yksityisihmisten lisäksi myös paljon yritysten porukoita, mikä on omasta mielestäni aika yllättävää. Yritysporukat pistävät silmään porukasta yleensä omilla paidoillaan, ja mielestäni ajatus yhteisestä työn ulkopuolisesta tavoitteesta on viehättävä. Omalla työpaikalla moinen tuskin onnistuisi, se vaatisi liikaa järjestelyä että saadaan treenattua yhdessä, kun kaikilla on kuitenkin oma elämä.

Ja hei, jotta tämä ei menisi liian tylsäksi faktojen esittelyksi, niin tärkein viimeisenä: puvut. Vuodesta toiseen Kepli palkitsee mielestään parhaiten pukeutuneen henkilön tai ryhmän, ja tänä vuonna palkinto menee sille/niille, jotka raadin mielestä parhaiten onnistuvat kuvastamaan ja juhlistamaan 100-vuotiaan Suomen itsenäisyyttä! Omassa historiassani on tylsästi vain yksi pukeutuminen, mutta ehkä tänä vuonna pidemmästä matkasta huolimatta pukeudun teeman mukaisesti. Suunnittelin jo tässä leijona-maskottipukua, koska se ei ihan vissisti ole liian kuuma tai mitään. 😉

2 kommenttia:

  1. Joo hei, jos se menee pitkässä nahkatakissa niin leijonapukuhan on vain sama mutta lisättynä karvoilla? :P

    VastaaPoista
  2. Päätin myös harkita kokovartalokantelepukua, mutta sellaista ei jostain syystä löytynyt lyhyellä varoitusajalla. :(

    VastaaPoista